Follow

Условия за Използване

Тези условия за използване представляват обвързващ договор между вас и PressReader. Това е много сериозно нещо. Ако сте в Северна Америка, “PressReader” или “ние” означава PressReader Inc.; ако сте другаде по света -  означава PressReader International Limited.  Условията за използване се отнасят до вашето използване на всички услуги, които PressReader може да Ви предостави, независимо дали купувате или получавате услугите чрез закупуване на един брой публикация, или чрез абонамент, пробен период или спонсориран достъп. Те се отнасят и за достъпа ви до всякакви безплатни функции на услугите на PressReader.  Чрез използването предлаганите от PressReader услуги, включително от уебсайтовете на PressReader (“Уебсайтове”), както и разположените на pressreader.com, pressdisplay.com, или library.pressdisplay.com, или версия на мобилно приложение на PressReader, налично чрез магазина за мобилни приложения (“App”), Вие се съгласявате да бъдете обвързани с тези Условия за използване, които включват нашата Политика за поверителност и лицензирания договор за софтуера. Ако не сте съгласни с тези Условия за ползване, тогава стойте надалеч. Не използвайте уебсайтовете, приложението или други услуги на PressReader. Ако използвате нашите уебсайтове, приложението или други услуги, ще приемем това като Ваше текущо съгласие с тези Условия за използване, включително всички техни промени, които можем да правим в последствие.

1. Услиги на PressReader

 

Чрез уебсайтовете и приложението  PressReader предлага редица функции и свойства (забавните неща, известни още като „Услуги“), които ви позволяват достъп, четене, използване и коментиране на съдържание, лицензирано за PressReader от неговите издатели или притежатели на авторски права. („Публикации“, които формират част от Услугите). Това е чудесно. Също така не забравяйте, че Услугите на PressReader, включително Публикациите, Ви се доставят в електронен вид (добре дошли в бъдещето, приятелю).

2. Регистрирани акаунти

Top

Някои Услуги са достъпни само ако се регистрирате за акаунт („Регистриран акаунт“). Трябва да сте на 13 (16, ако се намирате в Европейския съюз или повече, в зависимост от законовите изисквания на вашето местоположение), за да получите Регистриран акаунт. Ако сте под тази магическа цифра, трябва да предоставите на PressReader писмено разрешение на вашия родител или настойник  на care [at] pressreader.com и съгласието на вашия родител или настойник с тези Условия за ползване, за да можете да получите Регистриран акаунт.

Вие сте отговорни за поддържане на точна информацията за вашия акаунт, което включва вашето географско местоположение и данни за фактуриране (където е приложимо). Отговорни сте също така за запазването на поверителността на вашата парола, както и за всичко, което правите по отношение на Услугите, използвайки вашия Регистриран акаунт .

Може да ви помолим да предоставите лична информация, свързана с вашия Регистриран акаунт. Можете също така да изберете да предоставите друга лична информация. Изключително важно е да прегледате нашата Политика за поверителност, която обяснява как събираме, използваме и защитаваме вашата лична информация. Ако имате въпроси или притеснения, винаги можете да се свържете с нас на care [at] pressreader.com.

3. Покупки, абонаменти, изпробвания, спонсориран достъп и подарени издания на PressReader (наречени „Продукти на PressReader“, които са част от Услугите PressReader)

 

(a) Закупуване на единично издание

PressReader ви позволява да закупувате единични издания на любимите ви публикации, които ние наричаме „Закупуване на единично издание“ (наистина оригинални, знаем). Ще имате достъп до закупуване на единично издание, което сте изтеглили, докато не го изтриете от устройството си. То е ваше завинаги (*прилагат се определени ограничения).

 

(б) Абонаменти

Някои услуги, включително достъп до определени Публикации, се предлагат само на потребители с абонамент („Абонамент“). Може да предлагаме абонаменти директно на вас чрез Уебсайтовете или Приложението или да си партнираме с хотели, авиокомпании, търговски обекти, доставчици на телекомуникационни услуги, спонсори на публични събития, издатели и други доставчици на услуги („Партньори“), за да ви предложим абонамент с отстъпка. След анулирането или изтичането на Абонамента вече няма да имате достъп до тези Услуги или Публикации, които са част от Абонамента. Все още ще имате достъп до онези функции и Публикации, които предлагаме безплатно в уебсайтовете и приложението. Ще имате и достъп до всички издания на Публикациите, които сте изтеглили преди анулирането или изтичането на Вашия Абонамент.

 

(в) Изпробвания

Като част от промоция, можете да получите Абонамент за Услугите с ограничена във времето пробна основа („Пробен период“). По време на пробния период получавате достъп до всички функции и публикации, които са част от Абонамент, преди да закупите абонамента. След вашия пробен период абонаментът ви се подновява автоматично в месечен план. Ако не желаете да го подновявате, можете да промените абонамента си (преди края на пробния период) на „Без месечна такса“ или да се свържете с Care, за да уговорите анулиране на www.PressReader.com/Care

 

(г) Спонсориран достъп

Понякога работим с Партньор, за да ви предоставим ограничен във времето абонамент за услугите („Спонсориран достъп“). Спонсорираният достъп е точно като да имате абонамент. Докато е активен, получавате достъп до всички услуги и публикации, които са част от абонамент. След като приключи, вече няма да имате достъп до тези Услуги или Публикации, освен ако не надстроите до платен Абонамент или не ви бъде предоставен Спонсориран достъп от друг Партньор. Вие сте късметлия.

 

(д) Подарени издания

Понякога работим с Партньор, за да Ви предоставим еднократен подарък за издание на Публикация, спонсорирано от този Партньор („Подарено издание“). Достъпът е ограничен само до  подареното издание, въпреки че все още ще имате достъп до безплатни функции и публикации, които PressReader има на уебсайтовете и приложението. След като го изтеглите, можете да запазите подареното изданието колкото искате, докато го изтриете.

 

(е) Условията мога да се променят

Условията на вашия Продукт на PressReader могат да се променят. Какво означава това? Е, например, дали Регистриран акаунт е необходим, за да използвате някои функции на Услугите, продължителността на Вашия достъп само до абонаментните Услуги, броят на Публикациите, които могат да бъдат прегледани или изтеглени, или броят на устройствата, които имат достъп само до абонаментните Услугите, могат да се променят. Ако имате въпроси в тази връзка ни ги изпратете на care [at] pressreader [dot] com..

 

4. Партньори на PressReader

Top

Вашият достъп до Продукт на PressReader може да бъде спонсориран от Партньор. Приемайки и използвайки Продукт на PressReader, който е спонсориран от Партньор, вие се съгласявате, че Партньорът не Ви е доставчик на услуги по отношение на Услугите. Това означава, че няма споразумение за Услугите между вас и Партньора и че Партньорът не носи отговорност пред Вас във връзка с вашия Спонсориран достъп. Тези Условия за ползване, включително Политиката за поверителност и Лицензионния договор за софтуера, са единствените споразумения, които се прилагат за вашето използване на каквито и да било услуги на PressReader. Винаги. Няма подразбиращ се договор или споразумение между вас и Партньора, които може да са спонсорирали вашия достъп. Спонсорството на Партньор за продукт на PressReader не е партньорство или съвместно предприятие между PressReader и партньора.

5. Вашите отговорности

Top

Независимо дали имате Регистриран акаунт и кой продукт на PressReader може да ви бъде предоставен, Услугите ви се предоставят от PressReader само за лична, нетърговска употреба. Така че, моля, не се опитвайте да продавате нищо от съдържанието. Трябва да използвате Услугите съгласно местното законодателство и се съгласявате да не използвате Услугите в юрисдикции, където това е забранено от местното законодателство. Без ограничаване на тези Условия за ползване, вие също отговаряте за спазването на следното:

(a) Представяния

Можем да ви позволим да публикувате съобщения и съдържание, да си взаимодействате с PressReader и други потребители, да споделяте елементи от съдържанието и да качвате файлове, документи, линкове или други материали (наричани общо „Представяния“), при използване на Услугите. Всъщност ние искаме това от вас. Само знайте, че се съгласявате, че при използването на Услугите, включително при извършване на представяния, вие няма да:

 1. ограничете или възпрепятствайте друг потребител да използва или да се наслаждава на Услугите;
 2. намесвате или се опитвате да попречите на работата на Уебсайтовете или Приложението от PressReader;
 3. правете нещо, което по преценка на PressReader налага неразумно или непропорционално голямо натоварване на сервизната инфраструктура на PressReader;
 4. публикувайте или предавате заплашителна, обидна, клеветническа, оскърбителна, нецензурна, вулгарна, порнографска, неприлична или осквернителна информация от какъвто и да е вид, включително, без ограничение, изявления, представляващи или насърчаващи поведение, което би представлявало престъпление, поражда отговорност за което и да е лице или нарушава по друг начин местно, държавно, провинциално, национално или международно законодателство или разпоредба;
 5. публикувате или изпращате материали, включително, без ограничение, статии, изображения, истории, софтуер или други материали, които нарушават или накърняват правата на други лица, включително материали, които представляват нарушение на правото на поверителност или публичност, или които са защитени с права на интелектуална собственост, включително, без ограничение, авторско право, патент, търговска тайна, търговска марка или други права на собственост в тях, или производни работи по отношение на тях, без първо да сте получили разрешение от собственика или притежателя на правата;
 6. публикувате или изпращате материали, които насърчават расизъм, фанатизъм, омраза или физическо увреждане от какъвто и да е вид срещу която и да е група или физическо лице, които биха могли да навредят на непълнолетни, да тормозят или проповядват тормоз над друго лице, няма да предоставяте материали, които експлоатират хора на възраст под 18 години по сексуален или насилствен начин, да предоставяте информация за обучение за незаконни дейности, включително, без ограничение, направата или закупуването на незаконни оръжия;
 7. публикувате или изпращате материали, които изискват пароли или лична идентификационна информация за търговски или незаконни цели от други потребители;
 8. публикувате или изпращате материали, които съдържат вирус или друг вреден компонент, или предоставят или създават компютърни вируси;
 9. публикувайте или предавайте нежелана поща, верижни писма, нежелана масова поща или спам; или
 10. използвате Услугите за търговски цели, включително, без ограничение, за публикуване, качване или предаване на материали, които съдържат реклама или които ангажират в търговски дейности и /или продажби, или които включват състезания, лотарии, бартер, реклама и/или пирамидални схеми.

Чрез публикуването или качването на Представяния с помощта на Услугите, вие ни давате разрешение да хостваме това Представяне за неопределено време. От юридическа гледна точка това означава, че ни предоставяте безвъзмезден, постоянен, неизключителен, неотменим, неограничен, световен лиценз за използване, възпроизвеждане, съхранение, адаптиране, превод, модификация, създаване на производни произведения, предаване, разпространение, публично изпълнение или показване на такива Представяния за каквато и да е цел („Права“), и сублицензиране на трети страни на неограниченото право да упражнява някое от правата. Вие се съгласявате да се откажете от всички морални права във всяко Представяне на PressReader и се съгласявате с публичната информация на вашия Регистриран акаунт, включително, без ограничение, вашия псевдоним и снимка, които се появяват като съставна част на всяко представяне, където е приложимо. Стандартни неща за коментари и публикации навсякъде. Вие също така се съгласявате с разкриването и/или показването на такава информация и всякаква друга информация, която се появява в или е свързана с Представяне. Потвърждавате и се съгласявате, че PressReader не носи отговорност за загуби, щети или повреда, които могат да възникнат във вашите Представяния и признавате и се съгласявате, че представените документи никога не се считат за поверителни.


PressReader може да прегледа представените материали преди да бъдат публикувани и може да откаже да ги публикува. В крайна сметка си зависи от нас. Когато е приложимо, издател на Публикация или друго съдържание, представено като част от Услугите („Доставчик на съдържание“), за което се отнася Вашето Представяне, например, когато Вашето Представяне е коментар към съдържание, предоставено от Доставчика на съдържание, може също да прегледа Представянето преди неговото публикуване, като упълномощавате PressReader да откаже да публикува такова представяне. PressReader, а където е приложимо - Доставчикът на съдържание, си запазват правото по свое усмотрение да редактират или премахват всяко Представяне, по каквато и да е причина, независимо дали Представянето нарушава тези Условия за ползване или не.


Нито PressReader, нито доставчик на съдържание, не носят отговорност за съдържанието на каквото и да е Представяне. Това си е ваша отговорност. Представените материали представляват възгледите и мненията на лицето (лицата), което публикува Представянето, и не представляват възгледите или мненията на PressReader, на Доставчика на съдържание или на съответния автор (и) или издател (и). PressReader няма задължение да разследва оплаквания по отношение на подадени материали, обаче PressReader и Доставчик на съдържание могат по свое усмотрение да разследват жалби и да предприемат действия, които счетат за подходящи при обстоятелствата, включително, без ограничение, премахване на противоправната комуникация от Услугите и прекратяване на правото на представящата страна на достъп и използване на Услугите (или на която и да е част от тях).

 

(б) Прекомерна или неразумна употреба

Когато вашето използване на Услугите, включително правене на Представяния, е по преценка на PressReader прекомерно и неразумно, можем да спрем или ограничим използването на Услугите или функции на Услугите. Това включва възможността Ви да публикувате или споделяте Представяния за период, който сме решили за подходящ. Можем също да прекратим Вашето споразумение в съответствие с тези Условия за ползване. PressReader може, но не е задължен да се свърже с вас във връзка с прекомерното или неразумно използване на Услугите, преди да предприеме каквито и да било действия, които счита за подходящи в съответствие с настоящите Условия за ползване.

„Прекомерната или неразумна употреба“ включва, но не се ограничава до:

 1. Във връзка с лични абонаменти, включително изпробвания и спонсориран достъп, достъп или изтегляне (където е налично) повече от 200 броя на публикация или публикации на потребител през даден месец, или публикуване или споделяне на повече от 20 статии от Публикации на потребител през даден месец;
 2. Във връзка с корпоративни абонаменти, достъп или изтегляне (където е налично) над 500 броя на Публикация или Публикации на потребител през даден месец, или публикуване или споделяне на повече от 100 статии от Публикации на потребител през даден месец; или
 3. Във връзка с професионални абонаменти, достъп или изтегляне (когато е налично) над 1000 броя на Публикация или Публикации на потребител през даден месец, или публикуване или споделяне на повече от 200 статии от Публикации на потребител през даден месец.

 

(в) Абонаментни кредити

Когато закупите или получите абонамент, получавате определен брой кредити. Всеки кредит ви позволява да прочетете или изтеглите един брой от повечето налични публикации и да използвате всички функции, свързани с вашия абонамент. След използване на кредита, Публикацията може да бъде прегледана без допълнителни кредити. В зависимост от вашия абонамент може да ви бъдат предоставени предишни издания на някои публикации въз при определени ограничения. Всички неизползвани кредити изтичат на датата на изтичане на абонамента и не могат да бъдат прехвърлени или превеждани в бъдещи условия на абонамента (например при месечен абонамент неизползваните кредити от един месец не могат да бъдат прехвърлени в следващ месец), така че ги използвайте.

6. Промени в услугите/условията на използване

Top

Тези условия подлежат на промяна. PressReader може по всяко време да прави временни или постоянни промени, модификации или актуализации на характеристиките на услугите, включително без ограничение на тези Условия за ползване, сроковете и характеристиките на Продукти на PressReader, Публикации, Представяния или друго налично съдържание, при използване на услугите , ценообразуване, часове на наличност или оборудване или софтуер, които са необходими за достъп до услугите (всяко, "модификация"), с или без предизвестие до вас. Вие се съгласявате, че PressReader не носи отговорност към вас или към трета страна за промяна, и че вашата продължаващо използване на Услугите представлява вашето приемане на всяка промяна. PressReader може също така да наложи ограничения върху определени функции и услуги или да ограничи достъпа ви до части или до всичките услуги без предизвестие или отговорност към вас или към трета страна.

7. Интелектуална собственост

Top

Ние или нашите издателски партньори притежаваме правата на интелектуална собственост в Услугите. Услугите (включително, без ограничение, уебсайтовете, приложението и публикациите) съдържат материали, със запазени авторски права, търговски марки и друга собствена информация. Без ограничаване на обхвата на PressReader или правата на интелектуална собственост на третата страна, вие признавате, че PressReader  и/или нейните лицензодатели притежават правата на интелектуална собственост в (i) съдържанието, което е включено в Публикациите; ii) услугите и съдържанието, съдържащо се в тях; iii) подбора, координацията и подреждането на Уебсайта, Приложението и Публикациите, съдържащи се в тях; и (iv) търговските марки, използвани във връзка с Услугите. Публикациите не могат да бъдат модифицирани, обратно проектирани, преразпределени, продадени, публично показани, лицензирани, наети или по друг начин предоставени на трета страна или търговски експлоатирани. Не ви предоставяме никакви лицензи - изрични или подразбиращи се - за интелектуалната собственост на PressReader или нашите лицензодатели, с изключение на изрично разрешените в настоящото споразумение.

8. Съдържание на трета страна

Top

Ние просто разпространяваме съдържанието и не сме отговорни за това, което то казва. PressReader не е издател на съдържание, доставено от трети страни и предоставено на вас в Услугите (включително без ограничение Публикациите) и няма редакционен контрол върху такова съдържание. Всички становища, съвети, изявления, услуги, оферти или друга информация или съдържание, изразени или предоставени от трети страни, включително направените в Публикации, предлагани чрез нашите Услуги, са на съответните автор (и) или издатели (и), а не на PressReader. Нито PressReader, нито който и да е Доставчик на информация на трета страна, гарантират точността, навременната наличност, пълнотата или полезността на дадено съдържание. При никакви обстоятелства не носим отговорност за загуба или щети, причинени от вашето осланяне на информация, получена чрез Услугите. Услугите могат да съдържат линкове към други интернет сайтове и ресурси на трети страни. Не носим отговорност за наличието на такива външни ресурси или тяхното съдържание.

9. Наблюдение

Top

Искаме да направим това правилно. Имаме преценката, но не и задължението да следим Услугите: (i) да определяме спазването на настоящото споразумение и всички правила за работа, установени от PressReader; и (ii) да отговаряме на всяко искане за закон, регламент или разрешено правителствено искане. Без ограничаване на гореизложеното, имаме право да премахнем всяко съдържание, което ние по наша преценка установим, че е в нарушение на тези Условия за използване, или които са иначе недопустими или в нарушение на задълженията на лицензорите на PressReader.

10. Такси, фактуриране и плащане

Top

 

(a) Абонаменти

PressSeader може да таксува във връзка с Абонамент. Вие се съгласявате да плащате всички приложими такси във връзка с вашия абонамент - чрез кредитна карта или друга форма на плащане, които понастоящем са приети от PressSeader, включително, когато е наличен, избор за плащане на вашия абонамент като елемент от сметка, предоставена ви от Партньор (всяко, "начин на плащане").

(б) Конвертиране на валута и свързани такси

Не носим отговорност за конвертиране на валута или допълнителни такси. Когато закупите абонамент, PressReader ви таксува цена в показаната валута. Ако вашата финансова институция конвертира сумата на покупката на вашата местна валута, получената цена може да се промени в зависимост от курса. Вашата финансова институция може да ви таксува такса за тази услуга. PressReader не носи отговорност за таксите, които вашата финансова институция таксува заради конвертиране на валути, за ценова разлика, която може да се дължи на курса или на

(в) Промени в начина на плащане, необезпечено парично покритие и недостатъчни средства

Информация за извършване на промени в начина на плащане се предоставя в Grass.pressReader.com. Трябва да се уверите, че вашите методи на плащане, записани с PressReader, са актуални. Отговорни сте за каквито и да е разходи поради недостатъчни средства или други такси, включително заплащане, което правим във връзка с обработката на плащането на Вашата сметка. Таксите за необезпечено парично покритие, платими за отхвърлени, изтекли или по друг начин неприемливи методи на плащане са CAD30, ако вашият абонамент е осигурен от PressReader Inc., и EUR20, ако абонаментът ви е осигурен от PressReader International Limited. Трябва да актуализирате начина на плащане, когато е необходимо.

(г) Автоматични подновявания, анулирания и възстановявания

Абонаментите автоматично се подновяват след изтичане на техния срока, но вие можете да анулирате абонамента си по всяко време. Не даваме гаранция, че ще имате право на връщане на плащане  за абонамент, който сте решили да отмените. При някои обстоятелства може да се направи пропорционално възстановяване на неизползвана част от текущия абонамент по преценка на PressReader, но е безопасно да се предположи, че всички покупки на Услугите са "последна продажба”.

11. Отказ от отговорност

Top

Разбирате и се съгласявате, че:

(a) Използването на услугите е на ваш собствен риск;

(б) Услугите се предоставят "както е" и ", когато са налични", без гаранции от всякакъв вид - изрични или подразбиращи се - включително, без ограничение, гаранции за право на собственост, неизпълнение, невмешателство, точност на данните, точност на превода, наличност, време, продаваемост или годност за определена цел, различни от гаранциите, които се подразбират и не могат да бъдат изключени, ограничени или изменени съгласно приложимото право;

(в) без ограничаване на гореизложеното, нито PressReader, нито неговите филиали, лицензодатели, партньори или агенти гарантират, че услугите ще бъдат непрекъснати, своевременни или без грешки, нито дават гаранция за резултатите, които могат да бъдат получени от използването на Услугите,  или по отношение на точността, надеждността или съдържанието на всяка информация, услуга или стоки, предоставени във връзка с Услугите;

(г) Вие поемате единствената отговорност за получаването и поддържането на надеждна интернет връзка, обикновено чрез доставчик на интернет услуги на трета страна, и че PressReader не е отговорен за това, нито ще възстановяваме суми заради вашата неспособност да се свържете с Уебсайтовете или Приложението, или за преглед на Публикации или ползване на Услугите; и

(д) Публикациите, Представянията или друго съдържание, предоставено за вас чрез Услугите, е само за развлекателни цели и не трябва да се осланяте на него. Нито PressReader, нито неговите филиали, лицензодатели или агенти дават гаранции относно целесъобразността, точността, надеждността, полезността, пълнотата или навременността на такива Публикации, Представяния или друго съдържание, което ви е предоставено чрез Услугите.

 

12. Ограничаване на отговорността

Top

Не носим отговорност за използването или злоупотребата с Услугите. В най-пълната степен, разрешена от приложимото право, в никакъв случай PressReader или неговите филиали, лицензодатели, доставчици на съдържание, партньори или агенти няма да бъдат отговорни за щети, включително, без ограничение - преки, непреки, случайни, специални или следващи логично (включително без ограничение за загуба на печалби) или за наказателни щети, произтичащи от използването или невъзможността за използването на Услугите

Вие потвърждавате, че: i) разпоредбите на този раздел се прилагат за всяко съдържание, което ви е предоставено чрез Услугите; и (ii) PressReader не носи отговорност за клеветническо, обидно или незаконно поведение на трети страни, включително без ограничение - лицензорите, партньорите и потребителите на PressReader, и че рискът от нараняване от гореизложеното си е изцяло ваш.

В никакъв случай общата натрупана отговорност на PressReader за претенции, произтичащи от използването на Услугите, които не могат да бъдат изключени чрез условията на този раздел 12, няма да надвишава абонаментните такси, ако има такива, които сте платили на PressReader в предходните шест (6) месеца..

13. Обезщетение

Top

Вие се съгласявате да защитите, обезщетите и освободите от отговорност PressReade, неговите филиали и съответните техни директори, длъжностни лица, служители и агенти от и против всички искове и разходи, включително без ограничение - правни такси, произтичащи от използването или невъзможността за ползване на Услугите. Вие се съгласявате да сътрудничите напълно, когато е разумно поискано от PressReade, в защитата на такова искане.

14. Прекратяване

Top

PressReader може да ограничи, спре или прекрати вашите Услугите и/или тези Условия за използване по всяко време, без причина. Можете да прекратите услугите си, както е описано в настоящите Условия за използване. Ако вашият Регистриран акаунт бъде прекратен, вие сте и оставате отговорен за всички абонаментни такси или други такси, направени до и включително датата на прекратяването. Всички разпоредби на настоящите Условия за използване, които по своя характер следва да оцелеят след прекратяването, включително без ограничение, разпоредбите за интелектуална собственост, отказ от отговорност, обезщетения и ограничения на отговорността. За да изтриете вашия акаунт след прекратяването, заедно с всяка свързана с него лична информация, моля, разгледайте нашата политика за поверителност.

 

15. Допълнителни правила за работа

Top

Новите неща се случват през цялото време. Понякога PressReader може да установи работни правила или политики по отношение на Услугите. Вие се съгласявате да ги спазвате всичките и те ще бъдат част от тези Условия за използване.

Тези Условия за използване, включително политиката за поверителност и софтуерното лицензионно споразумение, плюс всички правила или политики, създадени от PressReader, представляват цялото споразумение между вас и PressReader по отношение на услугите.

16. Право и юрисдикция

Top

Ако обичайно пребивавате в Северна Америка, тези Условия за използване се тълкуват съгласно законите на провинция Британска Колумбия, Канада, без да се вземат предвид правилата за конфликт на законите и за тъжба, съдебен процес или друга процедура, произтичащи от или свързани с настоящите Условия за използване или Услугите, вие се съгласявате безвъзвратно на изключителната юрисдикция на съдилищата на Британска Колумбия.

Ако обичайно пребивавате извън Северна Америка, тези Условия за използване се тълкуват в съответствие със законите на Ирландия, без да се вземат предвид правилата за конфликт на законите и за тъжба, съдебен процес или друга процедура, произтичащи от или свързани с тези Условия на използване или Услугите, вие се съгласявате безусловно с изключителната юрисдикция на ирландските съдилища.

17. Отказ и частична недействителност

Top

Отказ от всяка от страните от нарушение или неизпълнение на тези условия няма да се счита за отказ от  предходно или последващо нарушение или неизпълнение.

Ако се установи, че разпоредба от настоящите Условия за използване е неизпълнена или невалидна, тя ще бъде ограничена или отстранена до необходимата степен, така че Условията за използване ще останат в пълна сила и сила и ще са приложими.

18. Известия за авторски права и търговски марки

Top

Тези Условия за използване са защитени с авторско прано.  © PressReader, 2018.   Всички права защитени.

“PressReader,” “PressDisplay” и логото(ата) на PressReader са или търговски марки, или регистрирани търговски марки на PressReade. Имената на други компании, издатели, Партньори или Публикации, което се споменават в Уебсайтовете, Приложението или другаде в Услугите, могат да бъдат търговските марки на съответните техни собственици.

19. Контрол на експорта

Top

Не забравяйте, че сте се съгласили, че ще използвате Услугите само според местните закони? Разбира се, че ще го правите. Вие сте най-добрият. Е, без ограничаване на този ангажимент, вие също се съгласявате да спазвате всички ограничения и разпоредби на щатското министерството на търговията, канадското министерство на външните работи, търговията и развитието, английското министерство на бизнеса, иновациите и уменията, ирландското министерство на външните работи и търговията и на Организацията на обединените нации, или друга вътрешна или чуждестранна агенция, или орган, във връзка с използването на Услугите, а не в нарушение на местни закони, прехвърляне или разрешаване на прехвърлянето на услуги в страни, на които е наложено ембарго от САЩ, Канада,  Ирландия или Организацията на обединените нации.

Накратко: играйте добре.

 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful