Follow

Uslovi korištenja

Verzija važi od: 16. maja 2018. god.

Ovi uslovi korištenja su obvezujući ugovor između vas i platforme PressReader. Vrlo ozbiljna jedna stvar. Ako ste u Sjevernoj Americi, “PressReader” ili “mi” znači PressReader Inc.; ako ste negdje drugo u svijetu, naziv je u tom slučaju PressReader International Limited. Uslovi korištenja su primjenjivi na vaše korištenje svih usluga koje PressReader ima na raspolaganju i u slučaju da kupite ili dobijete usluge tako što kupite jedan broj izdanja ili se pretplatite, odlučite se za Probni period ili Sponzorirani pristup. Uslovi se također mogu primijeniti na vaš pristup bilo kojem besplatnom sadržaju usluga PressReadera. Tako što koristite bilo koje usluge u ponudi PressReadera, uključujući i bilo koju od PressReader web stranica (“Web stranice”), pa i one koje se nalaze na stranici pressreader.com, pressdipslay.com ili library.pressdisplay.com ili bilo koju verziju Pressreader mobilne aplikacije dostupnu u mobilnom marketu za aplikacije (“App”), vi pristajete da budete obavezani ovim Uslovima korištenja u koji su uključeni naš Pravilnik o zaštiti podataka i Dogovor o dozvoli za korištenje software-a. Ako ne pristanete na ove uslove korištenja, onda se držite podalje. Ne koristite web stranice, aplikacije ili bilo koju drugu uslugu pristanak na Uslove korištenja, uključujući sve promjene koje kasnije uradimo.

 1. PressReader usluge

Kroz web stranice i aplikaciju, PressReader nudi pregršt funkcija i sadržaja (zabavne stvari, poznate kao “Usluge”) koje vam nude da pristupite, čitate, koristite i komentarišete sadržaj za koji PressReader ima dozvolu od strane svojih izdavača ili nosioca autorskih prava (“Izdanja”, koja su dio usluga). Odlično je! Također, nemojte zaboraviti da vam se PressReader usluge, uključujući izdanja, šalju u elektronskom obliku (dobro došao u budućnost, prijatelju).

 1. Registrovani računi

Neke usluge će biti dostupne samo ako kreirate račun (“Registrovani račun”). Morate imate 13 godina (16 ako se nalazite u Evropskoj uniji ili stariji, zavisno od pravnih uslova mjesta gdje se nalazite) kako bi se mogli registrovati za ovu vrstu računa. Ako ste ispod ovog magičnog broja, morate poslati PressReaderu pisanu dozvolu vašeg roditelja ili staratelja na stranicu pressreader.com, te ugovor o pristanku vašeg roditelja ili staratelja o Uslovima korištenja, kako bi mogli biti registrovani sa računom.

Vi ste odgovorni za to da vaši podaci na računu budu tačni. Podaci uključuju vaš geografski položaj i podatke o naplati (gdje se to može primijeniti). Također ste odgovorni da vam lozinka ostane povjerljiva kao i sve ostalo u vezi sa uslugama dok koristite vaš registrovani račun.

Može se desiti da od vas zatražimo lične podatke u vezi sa registrovanim računom. Možete izabrati da podijelite i neke druge lične podatke. Od velike je važnosti da pročitate naš Pravilnik o zaštiti podataka, jer objašnjava kako prikupljamo, koristimo i štitimo vaše lične podatke. Ako imate pitanja ili nedoumica, možete nas uvijek kontaktirati na web stranici pressreader.com.

 

 1. Kupovina PressReader jednog broja izdanja, pretplate, probni računi, sponzorisani račun i poklon broj izdanja (zajedničko ime za sve navedene je “PressReader proizvodi” koji su dio Usluga)

 

 1. Kupovina jednog broja

PressReader vam daje mogućnost da kupite pojedinačna izdanja koja vam se svide i to nazivamo “Kupovina pojedinačnog izdanja” (znamo, vrlo originalno). Imat ćete pristup pojedinačnom izdanju koje ste preuzeli sve dok ga ne izbrišete sa vašeg kompjutera. Vaše je sad i zauvijek (*postoje ipak neke restrikcije).

 1. Pretplate

Neke usluge, uključujući pristup određenim izdanjima, su ponuđene samo korisnicima koji su pretplaćeni (“Pretplata”). Mi možemo ponuditi pretplatu i vama direktno putem web stranica ili aplikacije ili možemo postati partneri sa hotelima, aviokompanijama, maloprodajnim mjestima, onim kompanijama koje pružaju telekomunikacijske usluge, sponzorima javnih događaja, izdavačima i drugim davateljima usluga (“Partneri”) kako bi vam ponudili pretplatu sa popustom. Nakon raskida ili isteka pretplate, nećete više imati pristup tim uslugama ili izdanjima koji su dio pretplate. I dalje ćete imati pristup onim sadržajima i izdanjima koje nudimo besplatno na web stranicama ili aplikaciji. Također ćete i dalje imati pristup izdanjima koje ste preuzeli prije raskida ili isteka vaše pretplate.

 1. Probni period

Kao dio promocije, možete dobiti pretplatu na usluge na određeni period vremena, kao probu (“Probni period”). Tokom probnog perioda, imat ćete pristup svim uslugama i izdanjima koji su dio pretplate, prije nego se zaista pretplatite. Nakon probnog perioda, vaša pretplata bit će automatski obnovljena u obliku mjesečnog plana. Ako ne želite da je obnovite, jednostavno možete promijeniti vašu pretplatu (prije kraja isteka probnog perioda) u ‘Plaćanje po prispjeću’ ili kontaktirati Podršku kako bi dogovorili otkazivanje na www.PressReader.com/Care.

 1. Sponzorisani pristup

U nekim slučajevima ćemo raditi sa partnerom kako bi vam omogućili vremenski ograničenu pretplatu na naše usluge (“Sponzorisani pristup”). Sponzorisani pristup je kao da imate pretplatu. Dok god je aktivan, imat ćete pristup svim uslugama i izdanjima koji su dio pretplate. Kada završi, više nećete imati pristup tim uslugama i izdanjima, sve dok ne nadogradite vas račun na pretplatu ili vam je dat sponzorisani pristup od strane drugog partnera. Baš ste srečković.

 1. Poklon broj izdanja

U nekim slučajevima ćemo raditi sa partnerom kako bi vam omogućili jednokratni broj izdanja na poklon, sponzorisan od strane tog partnera (“poklon broj izdanja”). Pristup će biti limitiran samo na poklon broj, iako ćete i dalje imati pristup besplatnim sadržajima i izdanjima koje PressReader ima na web stranicama i aplikaciji. Jednom kada ga preuzmete, možete imati poklon broj izdanja koliko god želite, dok ga ne izbrišete.

 1. Uslovi se mogu mijenjati

Uslovi vašeg PressReader proizvoda se mogu mijenjati. Kao, na primjer, ako registrovani račun traži da koristi neke sadržaje usluga, dužina trajanja vašeg pristupa pretplati – samo usluge, broj izdanja koja se mogu pogledati ili preuzeti ili broj uređaja koji mogu pristupiti pretplati – samo usluge, mogu se mijenjati. Ako u vezi ovoga imate pitanja, kontaktirajte nas na pressreader [tačka] com.

 1. PressReader partneri

Vaš pristup PressReader proizvodu može biti sponzorisan od strane partnera. Kada prihvatite i koristite PressReader proizvod koji sponzoriše partner, vi time pristajete na to da partner nije vaš pružatelj usluga. To znači da ne postoji dogovor u vezi usluge između vas i partnera i da partner nije odgovoran prema vama u smislu vašeg sponzorisanog pristupa. Ovi uslovi korištenja, uključujući Pravilnik o zaštiti privatnosti i Dogovor o korištenju software-a, su jedini dogovori koji se primjenjuju na vaše korištenje bilo koje Pressreader usluge. Uvijek. Ne postoji neki prešutni sporazum ili dogovor između vas i partnera koji je mogao sponzorisati vaš pristup. Partnerovo sponzorstvo PressReader proizvoda nije partnerstvo ili zajedničko ulaganje PressReadera i partnera.

 1. Vaše odgovornosti

Bilo da imate ili ne registrovani račun i bez obzira na to koji PressReader proizvod vam može biti dostupan, usluge su vam omogućene od strane PressReadera za vašu ličnu, isključivo nekomercijalnu upotrebu. Zato vas molimo da ne pokušavate prodati neke od sadržaja. Morate koristiti usluge u skladu sa lokalnim zakonima i da pristanete na to da nećete koristiti usluge u područjima zabranjenim od strane lokalnog zakona. Ako ne ograničite ove Uslove korištenja, vi se morate pridržavati slijedećeg:

 1. Podnesci (Submissions)

Mi ćemo vam dopustiti da postavite poruke i sadržaj, da kontaktirate sa PressReader i drugim korisnicima, dijelite sadržaj i pošaljete sadržaje, dokumente, linkove ili druge materijale (zajedničko ime je ‘Podnesci”) koristeći usluge. Štaviše, mi želimo da vi to uradite. Samo znajte da kad pristanete, dok koristite usluge i radite podneske, vi nećete:

Ograničiti ili spriječiti bilo koje druge korisnike od korištenja ili uživanja u uslugama;

Miješati se ili pokušati se miješati u radnje PressReader web stranice ili aplikacije;

Uraditi bilo šta što će, u potpunoj diskreciji PressReader-a, nametnuti nerazumnu ili neproporcionalno veliki teret na infrastrukturu PressReader usluge;

Postaviti ili prebaciti bilo kakav prijeteći, uvredljiv, pogrdan, sramotan, vulgaran, pornografski, neupućen ili nepristojan podatak bilo kakve vrste, uključujući i bez ograničenja , bilo koji podnesak koji predstavlja ili ohrabruje ponašanje koje bi predstavljalo kazneno djelo, izazvalo odgovornost bilo koje osobe ili na neki drugi način prekršilo neki lokalni, državni, provincijski, nacionalni ili međunarodni zakon ili uredbu;

Postaviti ili prebaciti podnesak koji uključuje, a nije ograničen na članke, slike, priče, software ili druge materijale koji krše prava drugih, uključujući materijale koji su upad u privatnost ili u prava javnosti ili koja su zaštićena bilo kojim pravima o intelektualnom vlasništvu, uključujući, ali ne i ograničeni na autorska prava, patente, poslovne tajne, zaštitni znak ili druga vlasnička prava ovdje navedena ili izvedena djela u odnosu na ovo, bez da prvo zatraže dozvolu od vlasnika ili nosioca prava;

Postaviti ili prebaciti podnesak koji zagovara rasizam, fanatizam, mržnju ili nanošenje fizičke boli bilo koje vrste protiv neke grupe ili osobe, koji mogu učiniti nažao manjinama, onaj koji maltretira i zagovara zlostavljanje druge osobe, nudi materijal koji seksualno ili nasilnički iskorištava osobe mlađe od 18 godina, nudi upute o ilegalnim aktivnostima, uključujući, ali bez ograničenja na pravljenje ili kupovinu ilegalnog oružja;

Postaviti ili podnijeti prijavu koja traži lozinku ili lične identifikacijske podatke u komercijalne i nezakonite svrhe od drugih korisnika;

Postaviti ili prebaciti podnesak koji u sebi ima virus ili drugu štetnu komponentu ili omogućava ili kreira kompjuterske viruse;

Postaviti ili prebaciti bezvrijednu poštu, lančana pisma, nevažeću masovnu elektronsku poštu ili neželjenu poštu; ili koristiti usluge u komercijalne svrhe, uključujući, ali ne i ograničavajući se na postavljanje, prenošenje podataka sa svog na drugi kompjuter ili prenošenje onih podnesaka koji sadrže reklame ili koji su dio komercijalnih aktivnosti i/ili prodaje ili koji uključuju takmičenja, nagradne igre, razmjene, oglašavanje i/ili nacrte u obliku piramide;

Kada postavite ili prebacite podneske koristeći usluge, na taj način dajete dozvolu da ugostite taj podnesak zauvijek. Pravno rečeno, to znači da ste nam dozvolili bez plaćanja tantijema, neprekidnu, neisključivu, neopozivu, neograničenu dozvolu na svjetskom nivou da koristimo, obnavljamo, pohranimo, prilagodimo, prevedemo, modificiramo, izvedemo djela, prenesemo, raspodjelimo, javno izvedemo ili pokažemo te podneske u bilo koju svrhu (“Prava”) i da podlicenciramo trećoj strani neograničena prava da izvrše bilo koja od Prava. Vi pristajete na to da se odričete svih moralnih prava u bilo kojem podnesku prema PressReader i pristajete na iznošenje u javnost vaših podataka sa registrovanog računa, uključujući, ali ne i ograničavajući se na vaš nadimak i fotografiju koji se mogu pojaviti kao davatelj svakog podneska, gdje se može primijeniti. To su standardne stvari za komentare i postove svuda. Također pristajete da razotkrijete i/ili prikažete te podatke i bilo koje druge podatke koji se pojave u ili su u vezi za podneskom. Vi ste svjesni i pristajete na to da PressReader nije odgovoran za bilo kakav gubitak, štetu ili korupciju koji se mogu desiti pri vašem podnesku; i vi ste svjesni i pristajete na to da se podnesci nikada neće smatrati povjerljivim.

PressReader može pregledati podneske prije nego su postavljeni i može odbiti da ih postavi. Na kraju krajeva, mi o tome odlučujemo. Gdje se to može primijeniti, izdavač izdanja ili nekog drugog sadržaja koji je dio usluga (“Pružatelj sadržaja”) kojih se vas podnesak tiče, na primjer, kada je vaš podnesak u obliku komentara na sadržaj postavljen od strane PressReader-a, također može pregledati podnesak prije nego se postavi i odobriti PressReader-u da odbije postaviti taj podnesak. Pressreader i, gdje je primjenjivo, pružatelj sadržaja, zauzimaju pravo, slobodnom procjenom da preprave ili uklone podnesak, iz bilo kojeg razloga, bilo da je podnesak kršenje ili nekršenje uslova korištenja.

PressReader, a ni pružatelj sadržaja nisu odgovorni za sadržaj podneska. To je do vas, onoga koji postavlja podnesak. Podnesci predstavljaju poglede i mišljenja osobe/a koji postavljaju podneske i ne predstavljaju poglede niti mišljenja PressReadera, pružatelja sadržaja ili pojedinačnih autora ili izdavača. PressReader nema obavezu da razmatra bilo koju žalbu u vezi sa podneskom, mada, PressReader i pružatelj sadržaja može, po slobodnoj procjeni, razmatrati žalbe i poduzeti korake koji se smatraju prikladnim u datim okolnostima, uključujući, ali se ne ograničavajući  na uklanjanje uvredjive komunikacije iz usluga i prekidanjem pristupa i korištenja usluga strani koja postavlja podnesak (ili bilo koji dio usluga).

 1. Pretjerana ili nerazumna upotreba

U slučaju kada je vaše korištenje usluga, uključujući i vaše podneske, po slobodnoj procjeni PressReader-a pretjerano i nerazumno, mi možemo obustaviti i ograničiti vaše korištenje usluga ili bilo kojih sadržaja usluga. To uključuje vašu mogućnost da postavite i podijelite podneske na bilo koji period koji mi smatramo potrebnim. Također možemo prekinuti vaš ugovor u skladu sa ovim uslovima korištenja. PressReader bi mogao, ali nije obavezan da vas kontaktira u vezi vašeg pretjeranog i nerazumnog korištenja usluga prije nego poduzme nešto što smatra prikladnim u skladu sa ovim Uslovima korištenja.

“Pretjerano ili nerazumno korištenje” uključuje, ali nije ograničeno na:

U vezi sa ličnim pretplatama, uključujući probne periode i sponzorisani pristup, pristup ili preuzimanje (gdje je to moguće) više od 200 brojeva jednog izdanja ili izdanja po korisniku u jednom mjesecu ili postavljanje i dijeljenje više od 20 članaka iz izdanja po korisniku u jednom mjesecu;

U vezi sa zajedničkim pretplatama, pristup ili preuzimanje (gdje je to moguće) više od 500 brojeva jednog izdanja ili izdanja po korisniku u jednom mjesecu ili postavljanje i dijeljenje više od 100 članaka iz izdanja po korisniku u jednom mjesecu;

U vezi sa profesionalnim pretplatama, pristup ili preuzimanje (gdje je to moguće) više od 1000 brojeva jednog izdanja ili izdanja po korisniku u jednom mjesecu ili postavljanje i dijeljenje više od 200 članaka iz izdanja po korisniku u jednom mjesecu;

 1. Pretplatni bodovi

Kada kupite ili dobijete pretplatu, uz nju dobijete i određen broj bodova. Svaki bod vam dopusti da pročitate ili preuzmete jedan broj većine dostupnih izdanja i da koristite sve sadržaje u sklopu pretplate. Kada iskoristite sve bodove, izdanje možete ponovo otvoriti bez da se od vas traže dodatni bodovi. Zavisno od vaše pretplate, stari brojevi određenih izdanja će vam biti dostupni na osnovu određenih restrikcija. Svi neiskorišteni bodovi ističu na datum isteka roka pretplate i ne mogu biti preneseni ili preusmjereni prema budućim periodima pretplate (na primjer, u sklopu mjesečne pretplate, neiskorišteni bodovi iz jednog mjeseca se ne mogu preusmjeriti prema slijedećem mjesecu) tako da ih bolje iskoristite.

 1. Promjene u uslugama/uslovima korištenja

Mi smo ti koji mijenjamo ove uslove. PressReader može u bilo koje vrijeme napraviti privremene ili stalne promjene, modifikacije ili nadogradnje u sadržajima usluga, uključujući, ali se ne i ograničavajući na ove Uslove korištenja, uslovima i sadržajima bilo kojih PressReader proizvoda, izdanja, pretplata ili drugog sadržaja dostupnog kroz usluge, cijenama, satima dostupnosti ili opremi ili software-u potrebnom  kako bi pristupili uslugama (svaki, “modifikacija”), bez ili da vas obavijestimo. Vi pristajete na to da Pressreader nema odgovornost prema vama ili bilo kojoj trećoj strani u vezi bilo kakve modifikacije te da vaše daljne korištenje usluga znači da prihvatate modifikacije. PressReader također može postaviti ograničenja na određene sadržaje i usluge ili zabraniti pristup nekim ili svim sadržajima, bez obavještenja ili obaveze prema vama ili trećoj strani.

 1. Intelektualno vlasništvo

Mi ili naši izdavački partneri, posjedujemo prava na intelektualno vlaništvo unutar usluga. Usluge (uključujući, bez ograničenja, web stranice, aplikaciju i izdanja) sadrže materijal za autorska prava, zaštitni znak i vlasničke, zakonom zaštićene podatke. Bez ograničenja dijapazona PressReader-a ili prava na intelektualno vlasništvo treće strane, vi prihvatate činjenicu da PressReader i/ili njegovi nosioci licence posjeduju prava na intelektualno vlasništvo na (i) sadržaj unutar izdanja; (ii) usluge i njihov sadržaj; (iii) izbor, koordinaciju i uređenje web stranice, aplikacije i izdanja sadržanim u njima; i (iv) zaštitne znakove u vezi sa uslugama. Izdanja se ne moraju modificirati, nanovo sastavljati, nanovo raspodijeliti, prodati, javno prikazati, ovlastiti, iznajmiti ili na neki drugi način pružiti trećoj strani ili komercijalno iskoristiti. Ne dajemo vam nikakvu direktnu ili impliciranu dozvolu na intelektualno vlasništvo PressReader-a ili naših nosioca licence, osim ako to nije direktno rečeno u ovim Uslovima korištenja.

 1. Sadržaj treće strane

Mi samo raspodijelimo sadržaj i nismo odgovorni za ono što je u njemu. PressReader nije izdavač sadržaja koji je isporučen od treće strane i omogućen vama u uslugama (uključujući bez ograničenja izdanja) i nema lektorsku kontrolu nad tim sadržajem. Svako mišljenje, savjet, izjava, usluga, ponuda ili drugi podaci ili sadržaj isporučen i omogućen od treće strane, uključujući one u izdanjima ponuđenim kroz usluge, pripadaju autorima ili izdavačima, a ne PressReader-u. PressReader, a niti bilo koja treća strana koja omogućava podatke ne mogu garantovati tačnost, vremensku dostupnost, potpunost ili korisnost bilo kojeg sadržaja. Mi nismo odgovorni ni pod kojim okolnostima za bilo kakav gubitak ili štetu uzrokovanu vašim oslanjanjem na podatke koje ste dobili kroz usluge. Usluge mogu sadržati linkove drugih internet stranica ili sredstva treće strane. Mi nismo odgovorni ni za dostupnost ovih vanjskih sredstava i njihovog sadržaja.

 1. Nadgledanje

Ovo želimo da uradimo kako treba. Mi imamo pravo na slobodnu procjenu, ali ne i obavezu da nadgledamo usluge: (i) kako bi odredili slaganje sa ovim ugovorom i bilo kojim drugim pravilima djelovanja postavljenim od strane PressReader; (ii) da zadovoljimo svaki zakon, odredbu ili ovlašteni zahtjev vlade. Bez da ograničimo gore navedeno, imat ćemo pravo da uklonimo bilo kakav sadržaj koji mi, našom slobodnom procjenom, smatramo da krši ove uslove korištenja ili koji su inače suprotni ili povređuju obaveze nosioca licence PressReader-a.

 1. Cijene, obračunavanje i plaćanje
 2. a) Pretplate

PressReader može naplatiti naknade u vezi sa pretplatom. Vi pristajete na to da platite sve primjenjive naknade u vezi sa pretplatom ili putem kreditne kartice ili drugom metodom plaćanja koju PressReader trenutno prihvata, uključujući, ako je to moguće, izbor da se za pretplatu plati kao jednu od stvari izlistanu na računu koji vama omogućava partner (svaki, “metoda plaćanja”).

 1. b) Pretvaranje valute i naknade u vezi s tim

Mi nismo odgovorni za pretvaranje valute ili dodatne naknade. Kada se pretplatite, PressReader će vam naplatiti cijenu u pokazanoj valuti. Ako vaša finansijska institucija pretvori kupljeni iznos u vašu lokalnu valutu, može doći do promjene u cijeni, zavisno do stope pretvaranja. Vaša finansijska institucija vam može naplatiti naknadu za ovu uslugu. PressReader nije odgovoran za bilo koje naknade koje vam vaša finansijska institucija naplati u toku pretvaranja valute, niti za bilo koju razliku u cijeni koja može nastati u toku pretvaranja niti za bilo koje promjene u konverzijama valuta.

 1. c) Promjene u metodi plaćanja, sredstva bez pokrića

Podaci o promjenama o vašem metodu plaćanja mogu se pronaći na care.pressreader.com stranici. Morate osigurati da su metode plaćanja koje ste sačuvali na PressReader računu ažurirane. Vi ćete biti odgovorni za bilo koje troškove i naplate do kojih može doći ako postoje sredstva bez pokrića na vašem računu, uključujući povratnu naplatu i koji mogu nastati u vezi sa procesuiranjem plaćanja putem vašeg računa.  Naknade za postojanje sredstava bez pokrića koje se plaćaju za odbijene ili na neki drugi način neprihvaćene metode plaćanja su CAD30 ako ste pretplaćeni putem PressReader Inc. i EUR20 ako ste pretplaćeni putem PressReader International Limited. U biti, ažurirajte vaše metode plaćanja kada god je to potrebno.

 1. d) Automatsko produžavanje, raskidi i povrat novca

Pretplate se automatski produže nakon što isteknu, međutim, isto tako možete otkazati vašu pretplatu kada god to poželite. Ne možemo garantovati da ćete imati pravo na povrat novca za onu pretplatu koju odlučite otkazati. Proporcionalni povrat novca neiskorištenog dijela vaše trenutne pretplate se može desiti pod nekim okolnostima, po slobodnoj procjeni PressReader-a, ali je isto tako sigurno zaključiti da su sve kupovine usluga u biti “finalne prodaje”.

 1. Ograničenje odgovornosti

Vi razumijete i pristajete na sljedeće:

 1. za korištenje usluga vi preuzimate rizik;
 2. usluge su dostupne u “viđenom stanju” i “gdje je moguće” bez ikakve garancije, direktne ili implicirane, uključujući bez ograničenja, garancije naziva, garanciju za nekršenje, nemiješanje, tačnost podataka, tačnost prijevoda, dostupnosti, vremena, tržišnog potencijala i prikladnosti za određenu svrhu što je drugačije od onih garancija koje su implicirane i koje se ne mogu isključiti, ograničiti ili modificirati pod primjenjivim zakonom;
 3. bez ograničenja gore navedenog, ni PressReader niti njegovi podružni partneri, nosioci licence, partneri ili agenti mogu garantovati da usluge neće biti prekinute, vremenski tačne ili bez grešaka, a niti mogu garantovati rezultate koji se dobiju iz korištenja usluga, odnosno tačnost, pouzdanost ili sadržaj podataka, usluga ili proizvoda omogućenih u skladu sa uslugama;
 4. vi snosite odgovornost korištenja i održavanja pouzdane internet konekcije, obično putem dobavljača internetske usluge treće strane i da PressReader nije odgovoran niti će izdati povrat novca za vašu nemogućnost da se spojite na web stranicu ili aplikaciju ili da možete vidjeti izdanja ili koristiti usluge; i
 5. izdanja, pretplate i drugi sadržaji koji su vam na raspolaganju putem usluga su samo tu radi zabave i ne bi se trebalo na njih oslanjati. PressReader, a ni njegovi podružni partneri, nosioci licence ili agenti, nemaju prezentacije u vezi sa prikladnosti, tačnosti, pouzdanosti, korisnosti, potpunosti ili pravovremenosti takvog jednog Izdanja, pretplate ili drugog sadržaja koji su vam dostupni putem usluga.

 

 1. Ograničenje obaveza

Mi nismo odgovorni za korištenje i pogrešno korištenje usluga. U najvećoj mogućoj mjeri dozvoljenoj od strane primjenjivog zakona, ni u bilo kojem slučaju će PressReader ili njegovi podružni partneri, nosioci licence, pružatelji sadržaja, partneri ili agenti biti smatrani odgovornim za bilo koju štetu, uključujući, ali se ne i ograničavajući na direktne, indirektne, individualne, specijalne ili posljedične (uključujući bez ograničenja gubitak profita) ili kaznene štete koje mogu nastati iz vašeg korištenja ili nesposobnosti korištenja usluga.

Vi se slažete i sa: i) odredbe ovog dijela će se primijeniti na sav sadržaj dostupan vama putem usluga; i ii) PressReader nije odgovoran za pogrdno, uvredljivo ili nelegalno ponašanje treće strane uključujući bez ograničenja nosioce licence PressReader, partnere i korisnike i da samo vi sami preuzimate rizik od povrede gore navedenog.

Ukupna odgovornost PressReader-a za bilo koje navode koji proizilaze iz vašeg korištenja usluga koji ne moraju biti izuzeti uslovima iz paragrafa 12, nikada neće preći naknade za pretplatu, ako je uopšte ima, koju ste platili PressReader-u u prethodnih šest (6) mjeseci.

 1. Odšteta

Vi pristajete da branite, nadoknadite štetu i ne smatrate PressReader odgovornim, a ni njegove podružne partnere te ni njihove direktore, službenike, uposlene i agente od i protiv svih tvrdnji i troškova, uključujući bez ograničenja pravne naknade koje proizilaze iz vašeg korištenja ili nesposobnosti da koristite usluge. Vi pristajete na to da u potpunosti sarađujete u odbrani takve jedne tvrdnje kao što je razumno od vas zatraženo od strane PressReader.

 1. Raskid

PressReader može ograničiti, suspendovati ili prekinuti bilo kada i zbog bilo kojeg razloga vaše usluge i/ili uslove korištenja . Ako dođe do raskida vašeg registrovanog računa, vi ste i ostat ćete odgovorni za sve naknade pretplate i druge troškove nastale do i uključujući datum vašeg raskida. Sve odredbe ovih uslova za korištenje koje bi po svojoj prirodi trebale prevazići raskid, uključujući bez ograničenja, odredbe intelektualnog vlasništva, ograničenje odgovornosti, odštete i ograničenje obaveza. Kako biste izbrisali vaš račun nakon raskida, zajedno sa nekim ličnim podacima u vezi s tim, molimo vas da pogledate naš Pravilnik o zaštiti privatnosti.

 1. Dodatna pravila o djelovanju

Nove stvari se stalno dešavaju. Ponekad, PressReader može uspostaviti pravila o djelovanju ili pravilnike u vezi sa uslugama. Vi pristajete da se pridržavate svih tih pravila, a oni su dio ovih uslova korištenja.

Ovi uslovi korištenja, uključujući Pravilnik o zaštiti privatnosti i ugovor o licenci za software, te još neka pravila o djelovanju ili Pravilnik sačinjen od strane PressReader-a, čine dogovor u potpunosti između vas i PressReader-a u odnosu na usluge.

 1. Zakon i nadležnost

Ako ste nastanjeni u Sjevernoj Americi, ovi uslovi korištenja će biti tumačeni u skladu sa zakonima Provincije Britanska Kolumbija, Kanada bez obzira na bilo koji sukob pravila zakona i za bilo koju parnicu, radnju ili neki drugi postupak koji proizilazi ili je u vezi sa uslovima korištenja ili sa uslugama, vi definitivno pristajete da budete pod isključivom nadležnosti sudova Britanske Kolumbije.

Ako ste nastanjeni van Sjeverne Amerike, ovi uslovi korištenja će biti tumašeni u skladu sa zakonima Irske, Kanada bez obzira na bilo koji sukob pravila zakona i za bilo koju parnicu, radnju ili neki drugi postupak koji proizilazi ili je u vezi sa uslovima korištenja ili sa uslugama, vi definitivno pristajete na eksluzivnu nadležnost sudova Irske.

 

 1. Odricanje i izdvajanje

Odustajanje bilo koje strane od prava na odštetu u sklopu uslova korištenja neće se smatrati odricanjem od bilo kojeg prijašnjeg ili naknadnog kršenja ili neispunjenja.

Ako se bilo koja odredba ovih uslova korištenja bude smatrala nevažećom ili neizvršivom, ta odredba bit će ograničena ili eliminisana u toj mjeri da uslovi korištenja ostanu i dalje budu potpuno na snazi i da budu izvršivi.

 1. Autorska prava i opaske o zaštitnom znaku

Ovi uslovi korištenja su zaštićeni zakonom o autorskim pravima. © PressReader, 2018. All rights reserved.

PressReader, PressDisplay i PressReader logotip su ili zaštitni znakovi i registrovani zaštitni znakovi PressReader-a. Imena drugih kompanija, izdavača, partnera ili izdanja spomenuti na web stranicama ili aplikaciji ili negdje drugo u uslugama mogu biti zaštitni znakovi njihovih vlasnika.

 1. Kontrola izvoza

Sjećate se kada da ste pristali koristiti usluge samo u skladu sa lokalnim zakonima? Naravno, to ste i uradili. Najbolji ste! Pa, bez da ograničimo taj čin, također ste pristali da ćete se pridržavati svih ograničenja i odredbi Ministarstva trgovine SAD-a, Ministarstva vanjskih poslova, Odjela za poslovanje, inovacije i vještine UK-a, Odjela za vanjske poslove i trgovinu Irske i Ujedinjenih naroda ili bilo koje domaće ili strane agencije ili ustanove u vezi sa vašim korištenjem usluga i da nećete prebacivati ili ovlastiti prebacivanje bilo koje usluge u bilo koju zemlju koja je pod embargom od strane SAD-a, Kanade, Irske ili Ujedinjenih naroda i na taj način kršiti bilo koji domaći zakon.

Ukratko: lijepo se igrajte.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful